İçinde < section > bilgisi geçen 9 makale bulundu. Şu anda 1. sayfadaki makaleler görüntüleniyor.
12
 
Her Satırda 3 Sütun Olan 6 Satırlık Web Sayfası Tasarımını BootStrap Temayla Oluşturma
Web sayfası tasarımında satırlar ve sütunlar önemli yer tutmaktadır. Sayfa tasarımı satır bazında yapılabildiği gibi sütun bazında da yapılabilir. Kütüphaneler bu yöntemleri kullanarak sayfa tasarımı konusunda programcıya yardımcı olur.
Kategorisi: Html 104 defa okundu
Tarih: 15.10.2024 08:10:09 Etiket: web sayfası tasarım div bootstrap takvim 

Mevsimlere Ait Ayları Sayfa İçi Link Kullanarak Web Sayfasında Gösterme
Kişisel blog sitelerinde, ürün tanıtımlarında, kariyer listelerinde genellikle tek sayfa kullanılır. Sayfa içi link oluşturularak sayfaların işlevselliği arttırılır. Bu uygulamada html5 etiketlerini kullanarak sayfa tasarımını yapacağız. Sayfa içi linkler oluşturarak sayfanın tasarımını gerçekleştireceğiz. Mevsimler ve mevsimlere ait ayları bu uygulama için kullanacağız.
Kategorisi: Html 13 defa okundu
Tarih: 30.09.2024 10:09:33 Etiket: html5 header article section footer sayfa içi link 

Girilen 10 Sayıdan Üçe Bölünen En Küçük Sayıyı Bulan Programı Core Mvc BootStraple Tasarlayıp Jquery Dilinde Kodlayınız
Web sayfalarında tekrar eden işlemlerin kontrolü değişik yöntemlerle gerçekleştirilir. Bunların içerisinde en yaygın olarak kullanılan yöntem sayaç yöntemidir. Tekrar eden işlemin sayısını kontrol etmek için global bir değişken kullanılır. Bu uygulamada 10 sayının girişi yapılacaktır.
Kategorisi: Jquery 5 defa okundu
Tarih: 10.05.2024 12:05:29 Etiket: core mvc jquery terminal for wwwroot 

Cimbomun Yer Aldığı 2023 Uefa Şampiyonlar Ligi A Grubundaki Takımları Table Etiketiyle Gösterimi
Bu sene Uefa Şampiyonlar liginde ülkemizi temsil eden 1 takımımız mevcuttur. Ayrıca konferans liginde de 2 takımımız vardır. Öncelikle takımlarımıza başarılar dileyelim. Bu web uygulamasında Galatasaray takımının A grubundaki puan durumunu table etiketiyle oluşturmaya çalışacağız.
Kategorisi: Html 7 defa okundu
Tarih: 15.10.2023 15:10:15 Etiket: html uefa table galatasaray 

Android Java Application Using TabbedActivty and Fragment to Login Username and Password
İşlem adımlarına göre TabbedActivity ile oluşturulan Activity içinde iki adet Fragment ile kullanıcı girişi yapan, kullanıcı adı ve şifresi editTextlere doğru girilmesi hâlinde herhangi bir buttona basmadan 2. Fragment’te “Hoşgeldiniz (KullanıcıAdı)” şeklinde belirten uygulamayı mobil uygulama tasarım programında hazırlayınız.
Kategorisi: Android 1 defa okundu
Tarih: 24.03.2023 14:03:16 Etiket: fragment tabbedactivity java 

C# Uygulamalarında App.Config Dosyasında appSettings Parametresini Şifreleme
App.Config dosyası ile programda kullanılacak değişkenlerin ve bu değişkenlere ait değerlerin tanımlaması yapılabilir. Ayrıca programın çalışması için gerekli ortam ayarları yapılabilir. Ancak bu bilgilerin kurulacak bilgisayarda görülmesi ihtimali vardır. Bu uygulamamızda appSettings içinde tanımlı değişkenlere ait değerlerin nasıl şifrelendiğini göreceğiz.
Kategorisi: c# Desktop 0 defa okundu
Tarih: 17.04.2019 13:04:00 Etiket: Yenilikçi Eğitim Eğitim Portalı Web Programlama Veri Tabanı Microsoft Access Sql Server Mobil Programlama Android Camtasia İndir Oyun İndir Kodlama Kodlama Nedir Robotik Kodlama 

C# Uygulamalarında App.Config Dosyasında ConnectionString Parametresini Şifreleme
Visual Studio uygulamalarında özellikle veri tabanı bağlantısı için connectionstring oluşturmanız gerekir. Ancak bu bilgiler veri tabanına ait bilgiler olduğu için program derlendiğinde kurulacak bilgisayarda bunların gizli kalması gerekir. App.config dosyası bu tip tanımlamalar için kullanılmaktadır. Ancak programın setup dosyasını oluşturduğunuzda app.config dosyasını da kopyalamanız gerekir. Kullanıcı herhangi bir editör yardımı ile bu dosyanın içeriğini görebilir. Bu uygulamamızda connectionstring satırının nasıl şifrelendiğini göreceğiz.
Kategorisi: c# Desktop 0 defa okundu
Tarih: 17.04.2019 13:04:55 Etiket: Yenilikçi Eğitim Eğitim Portalı Web Programlama Veri Tabanı Microsoft Access Sql Server Mobil Programlama Android Camtasia İndir Oyun İndir Kodlama Kodlama Nedir Robotik Kodlama 

Word Programında Kullanılan İçerik Denetim Nesneleri
Ofis 2007 ile birlikte Word programında yer alan içerik denetimleri daha profesyonel ve daha işlevsel bir şekilde oluşturulan belgeler üzerinde işlemler gerçekleştirilebilmesi Geliştirici sekmesi altında yer almıştır. 2010 ile xml veri tabanı ilişkisi sağlanarak belgelerin web sayfaları tarafından dinamik kullanılması sağlanmıştır. 2013 sürümünde ise nesnelere birçok özellik eklenmiştir.
Kategorisi: Microsoft Word 0 defa okundu
Tarih: 7.05.2019 16:05:10 Etiket: Gmail Hesabı Gmail Hesabı Oluşturma Google App Inventor 2 Kodlama Robotik Kodlama Fatih Eğitim Projesi Oyun Kodlama Camtasia İndir Web Programlama Mobil Programlama 

12