İçinde < core mvc > bilgisi geçen 57 makale bulundu. Şu anda 1. sayfadaki makaleler görüntüleniyor.
12345678
 
Web Sayfalarında Etiketlere Ait Pozisyon ve Konum Bilgilerini Core Mvc Projesinde Okul Bahçesi Uygulamasında Kullanma
Web sayfalarında birden fazla etiketi tarayıcı ekranında özgürce konumlandırmak için position özelliği kullanılır. Bu özellik yardımıyla etiketlerin hareket etmesi sağlanır. Özellikle animasyonlar ve oyunlar geliştirmek istediğinizde bunlar çok işinize yarayacaktır. Bu uygulamada core mvc projesi oluşturarak web sayfasında bir okul bahçesi tanımlayacağız. Tanımladığımız okul bahçesinde öğrencilerin hareket etmesi için konumlandırma işlemlerini gerçekleştireceğiz.
Kategorisi: Html 4 defa okundu
Tarih: 1.12.2024 15:12:49 Etiket: core mvc css position z-index 

Girilen 10 Sayıdan Üçe Bölünen En Küçük Sayıyı Bulan Programı Core Mvc BootStraple Tasarlayıp Jquery Dilinde Kodlayınız
Web sayfalarında tekrar eden işlemlerin kontrolü değişik yöntemlerle gerçekleştirilir. Bunların içerisinde en yaygın olarak kullanılan yöntem sayaç yöntemidir. Tekrar eden işlemin sayısını kontrol etmek için global bir değişken kullanılır. Bu uygulamada 10 sayının girişi yapılacaktır.
Kategorisi: Jquery 5 defa okundu
Tarih: 10.05.2024 12:05:29 Etiket: core mvc jquery terminal for wwwroot 

Core Mvc Projesinde User Model Validation Doğrulamalarını Client Tarafında Kontrol Etme
Daha önceki derslerimizde user model yapısına ait elemanlar için server tarafında veri doğrulama ve kısıtlamalarını anlatmıştık. Bu dersimizde ise input elemanlarına ait veri kontrollerini client tarafında gerçekleştireceğiz. ​
Kategorisi: c# Web 11 defa okundu
Tarih: 28.03.2024 14:03:55 Etiket: core mvc client model validation 

Core Mvc Projesinde ModelMetaDataType Yapısıyla User Model Validation Doğrulamalarını Kontrol Etme
Model validation tanımlamalarını model tarafında oluşturulan class dosyasında attributes özellikleri ekleyerek gerçekleştirebiliyorduk. Ancak hem model dosyasının karmaşık hale gelmesi hem de tanımlamaların birden fazla class dosyasında kullanılması durumunda fazla yer kaplaması nedeniyle model validation tanımlamalarının başka bir dosyada yer alması ihtiyacını doğurmuştur. Bu derste bu işlemlerin nasıl yapıldığını göreceğiz.
Kategorisi: c# Web 5 defa okundu
Tarih: 28.03.2024 11:03:12 Etiket: core mvc model validation metadatatype 

Core Mvc Projesinde User Modeli Üzerinde Kullanıcıdan Gelen Verileri Doğrulama İşlemleri
Kullanıcıdan gelen verilerin işlenmeden sunucu tarafında kullanılması telafisi mümkün olmayan hataları beraberinde getirir. Kullanıcıdan gelen verileri client tabanlı ya da sunucu tabanlı doğrulama işlemine tabi tutabilirsiniz. Her ikisinin avantajlı ve dezavantajlı taraflarını daha önceki derslerde anlatmıştık. Şimdi sunucu tabanlı doğrulama işlemlerini bir uygulamayla gerçekleştirelim.
Kategorisi: c# Web 6 defa okundu
Tarih: 28.03.2024 10:03:43 Etiket: core mvc tag helper validation range required 

Core Mvc Projesinde Tuple Nesneleri Post Etme ve Yakalama İşlemleri
Core Mvc web uygulamalarında kullanıcıdan birden fazla yöntemle verileri alıp işleyebilirsiniz. Bu yöntemleri projedeki isteğinize göre seçip uygulayabilirsiniz. Ben bu yöntemlerin içinde birden fazla modele ait bilgilerin yani tuple yapısının post edilerek alınması işlemini anlatmaya çalışacağım.
Kategorisi: c# Web 12 defa okundu
Tarih: 27.03.2024 14:03:38 Etiket: core mvc tuple post controller prefix 

Core Mvc Projelerinde Input Tag Helper Kullanımı
Input Tag Helper, HTML elemanlarından Input etiketine uygulanan Tag Helper’dır. Input Tag Helper’lar, HTML input etiketlerine asp-for niteliği ile uygulanır. Bir modelin özelliği ile ilişkilendirilir. İlişkilendirilen modelin özelliğinin adına, tipine ve ek açıklamalarına (annotations) göre bir HTML çıktısı üretilir.
Kategorisi: c# Web 8 defa okundu
Tarih: 26.03.2024 16:03:28 Etiket: core mvc tag helper input models view 

Core Mvc Projelerinde Kullanılan Tag Helper Kütüphanesi ve Özellikleri
Tag Helper sınıfı içinde bulunan metotlar sayesinde sunucuda çalışan kodları view sayfalarında da çalıştırılabilme olanağı sağlayan yardımcı metotlardır. Tag Helper sınıfı sunucu taraflı kodların HTML etiketleri gibi kullanılmasını sağlar.
Kategorisi: c# Web 9 defa okundu
Tarih: 27.03.2024 14:03:17 Etiket: core mvc tag helper view 

12345678