İçinde < cos > bilgisi geçen 13 makale bulundu. Şu anda 1. sayfadaki makaleler görüntüleniyor.
12
 
Unity Programında Trigonometrik Fonksiyonları Kullanarak Dairesel Animasyonlar Oluşturma
Oyunlar ve animasyonlar için vazgeçilmez olan derslerden biri ve en önemlisi Matematik ve bunun altında yer alan Trigonometrik fonksiyonlardır. Trigonometri açılar yardımıyla oluşturulan Sin, Cos fonksiyonlarıdır. Bu fonksiyonları anlayabilmek için birim çemberde fonksiyonların oluşturulmasını ve değerlerin elde edilmesini bilmemiz gerekir.
Kategorisi: Unity 10 defa okundu
Tarih: 26.04.2024 15:04:34 Etiket: unity trigonometri sin cos dairesel hareket 

Python Programlama Dilinde Gömülü Fonksiyonların ve Modüllerin Kullanımı
Programlama dili ile temel işlemleri yerine getiren birçok fonksiyon hazır ve tanımlanmış olarak gelir. Şu ana kadar kullanılmış olan print, input, type, int, float, str gibi fonksiyonlar programlama dili içinde gömülüdür. Gömülü fonksiyonlar, geliştiricileri tarafından programlama dili içine gömülmüş ve tanımlamaya gerek kalmadan kullanılabilen fonksiyonlardır. Gömülü fonksiyonlarda tek yapılması gereken fonksiyonu çağırmak ve kullanmaktır.
Kategorisi: Python 11 defa okundu
Tarih: 1.03.2024 16:03:21 Etiket: python gömülü fonksiyonlar print pow 

AnyDesk Programıyla Cep Telefonu Görüntüsünü Bilgisayara Aktarma
TeamViewer benzeri bir uzaktan kontrol uygulaması olan AnyDesk ile bilgisayarınıza telefon veya tabletinizden bağlanabilir, bilgisayar üzerinde uzaktan kontrol sağlayabilirsiniz. Ofis çalışanları veya seyahat eden kişiler için ideal bir uygulama olan AnyDesk, hızlı bağlantı ve güvenli tasarımıyla her ay milyonlarca kişi tarafından kullanılıyor.
Kategorisi: Android 3 defa okundu
Tarih: 16.03.2023 14:03:52 Etiket: anydesk remote desktop android windows linux mac 

CISCO Introduction to IoT Chapter 2 Quiz Soru ve Cevapları
Nesnelerin interneti uygulamalarında Blockly ve Python programlama için kullanılan iki dildir. Biri blok yapılı başlangıç seviyeleri için kullanılırken diğeri ileri seviye uygulamalar için kullanılmaktadır. Bu bölümde çıkan soru ve cevaplar aşağıdadır.
Kategorisi: Cisco 25 defa okundu
Tarih: 4.06.2021 15:06:49 Etiket: nesnelerin interneti cisco chapter quiz the Internet of Things sensor packet tracer 

CRUD İşlemlerinde Projeyi Local Sunucuda Çalıştırırken Hataları Kontrol Etme
Visual Studio 2019 ile hazırlanan bir CRUD web api projesinin yayınlanmadan önce local sunucuda denenmesi gerekir. Public sunucuya atmadan önce gerekli hataların kontrol edilmesi gerekir. Öncelikle projeyi publish edelim. Publish klasörü içindeki dosyalar bizim işimize yarayacak. Bilgisayarımızda IIS sunucusunu kuralım. Ben Win10 64 Bit bir ortamda iis sunucusunu kurdum. Kurma işleminden sonra inetmgr diyerek sunucuyu açalım.
Kategorisi: c# Web 5 defa okundu
Tarih: 19.05.2021 12:05:01 Etiket: c# crud rest create update delete get put post sync async iis web api 

Unity Programında Prefabs Nesnelerini Kodla Çoğaltma
Prefabs klasörü nasıl oluşturulur. Prefabs nesnesi nasıl oluşturulur. Prefabs değişkeni nasıl oluşturulur. Prefabs nesnesi nasıl eklenir. Yeni bir prefabs nesnesi kodla sahneye nasıl eklenir. Prefabs nesnesinin özellikleri nasıl değiştirilir.
Kategorisi: Unity 8 defa okundu
Tarih: 2.05.2021 16:05:34 Etiket: unity oyun c# animasyon prefabs object code 

Unity Programında Bir Nesneyi Kodlarla Döndürme İşlemi
Sahneye eklenen bir nesnenin sadece transform özelliklerini kullanarak değişik animasyonlar oluşturabilirsininz. Bir nesnenin sahnede döndürülebilmesi için rotation özelliğinden yararlanılmaktadır. Bu uygulamamızda kodlar yardımıyla sahneye eklediğimiz nesneyi döndürme işlemini yapacağız.
Kategorisi: Unity 30 defa okundu
Tarih: 2.05.2021 13:05:05 Etiket: unity rotation oyun animasyon c# object cube 

Unity Programında Sin ve Cos Fonksiyonları
Matematikte trigonometrinin belkemiği olan sin, cos işlemleri oyun kodlamada en sık kullanılan fonksiyonlarladır. Analitik geometride sin ve cos grafiğini görmüşsünüzdür. Bu iki derece 0 ile 1 arasında hareket etmektedir. Öncelikler sahnemize Sprites nesnesi ekleyelim. Ben bir adet circle ekledim. Bu nesneye ekleyeceğimiz scripts dosyasını ekleyelim. Aşağıdaki kodları eklediğimiz bu dosyanın içine yazalım.
Kategorisi: Unity 8 defa okundu
Tarih: 8.03.2021 09:03:32 Etiket: unity oyun c# animasyon 

12