İçinde < dönüştürme > bilgisi geçen 25 makale bulundu. Şu anda 1. sayfadaki makaleler görüntüleniyor.
1234
 
DataTable Verisinin JSON Dizisine Dönüştürmenin Yollarını Gösteren c# Asp.Net Uygulaması
JavaScript Nesne Gösterimi (JSON), hafif bir veri değişim biçimidir. İnsanlar için okuması ve yazması, makinelerin ayrıştırması ve oluşturması kolaydır. JSON, tamamen dilden bağımsız olan ancak C, C++, C#, Java, JavaScript, Perl, Python vb. dahil olmak üzere C dil ailesinin programcılarının aşina olduğu kuralları kullanan bir metin biçimidir. Bu özellikler, JSON'u ideal bir veri değişim dili yapar.
Kategorisi: c# Web 1 defa okundu
Tarih: 2.05.2023 09:05:03 Etiket: datatable json convert 

Mobil Uygulama ile Kâğıtları PDF Dosyasına Dönüştürme
Cep telefonları ile çekilen resim ve belgeleri pdf olarak dönüştürebilirsiniz. Bu işlemi gerçekleştirmek için Adobe Scan ismli ücretsiz uygulamayı indirebilirsiniz. Bu uygulama ile belgelerinizi, resimlerinizi, kimlik belgesini ve daha birçok dökümanı pdf olarak kullanabilirsiniz. Bir bakıma cep telefonunuzu tarayıcı gibi kullanabilirsiniz.
Kategorisi: İnternet 2 defa okundu
Tarih: 11.04.2022 14:04:07 Etiket: pdf mobil adobe scan belge video resim kimlik 

Farklı Dosya Türleri Arasında Dönüşüm Yapma
Belge, ses, video, resim dosyaları web sayfalarında kullanılan elemanlardır. Her döküman türü web sayfalarında kullanılamamaktadır. Dosyaların farklı dosya türlerine dönüştürülmesi gerekir. Bunların herbiri için program kurulmasına gerek yoktur. Web2 araçları bu işlemleri çok kolay bir şekilde gerçekleştirir. Aşağıdaki web2 araçlarından faydalanabilirsiniz.
Kategorisi: İnternet 1 defa okundu
Tarih: 11.04.2022 14:04:26 Etiket: pdf resim video ses convert dönüştürme web2 

Pdf Dosyalarını Word-Excel-Powerpoint Belgelerine ve Resim Dosyalarına Dönüştürme
Pdf dosyalarını ofis programları olan word, excel ya da powerpoint belgesine dönüştürmek isteyebilirsiniz. Ya da resim dosyası olarak kullanmak isteyebilirsiniz. Bu işlemleri gerçekleştirmek için bilgisayarınızda herhangi bir programı kurulu olmasına gerek yoktur. Web2 araçları bu işlemleri çok kolay bir şekilde gerçekleştirmektedir.
Kategorisi: İnternet 3 defa okundu
Tarih: 11.04.2022 13:04:54 Etiket: pdr word excel powerpoint image picture convert web2 

Python Dilinde List Elemanını Dictionary Elemanına Dönüştürme
Python diinde list elemanları en sık kullanılan kod parçalarıdır. Bazen bu liste elemanlarını ikili liste şekline yani dictionary olarak kullanmak isteyebiliriz. Burada dönüştürme işlemiyle ilgili bilgi verilecektir.
Kategorisi: Python 1 defa okundu
Tarih: 19.07.2021 13:07:01 Etiket: python selenium bot whatsapp instagram facebook 

NumPy Kütüphanesini Kullanarak bir Dizi Elemanını Matrise Dönüştürme
Numpy kütüphanesi bize birçok karmaşık matematiksel işlemleri kolayca yapmamızı sağlamaktadır. Bu uygulamamızda 15 elemanlı bir diziyi 3 x 5 biçiminde bir matrise dönüştürme işlemini gerçekleştireceğiz.
Kategorisi: Python 0 defa okundu
Tarih: 27.05.2021 14:05:55 Etiket: python numpy array matrix 

Python Dilinde String İfadeyi Liste Elemanına Dönüştürme
Python programlama dilinde string ifadeler birer listedir. Liste elemanları için yapılan tüm işlemler string ifadeler için de geçerlidir. Bir string ifadeyi başka bir değişkene aktarmak için [:] eşitliği kullanılabilir. Aşağıdaki uygulamanın sonucu nedir.
Kategorisi: Python 0 defa okundu
Tarih: 12.09.2020 14:09:00 Etiket: Python Django Flutter Dart Xamarin Cross Software JQuery BootStrap Mantık Doğruluk Tablosu TYT AYT Gmail Hesabı Gmail Hesabı Oluşturma Google App Inventor 2 Kodlama Robotik Kodlama Fatih Eğitim Projesi Oyun Kodlama Camtasia İndir Web Programlama Mobil Programlama Word dersleri Excel dersleri Paket programlar Programlama Temelleri Algoritmalar 

Python Dilinde String İfadeyi Float Sayı Tipine Dönüştürme
Python programlama dilinde “” içinde tanımlı bir sabit alfasayısaldır. Bunu değişik değişken tiplerine dönüştürmek için ifadeler yer almaktadır. Tamsayıya dönüştürmek için int(), reel sayıya dönüştürmek için float() deyiminden yararlanılır. Aşağıdaki kod satırı çalıştırıldığında sonuç ne olur.
Kategorisi: Python 0 defa okundu
Tarih: 12.09.2020 14:09:05 Etiket: Python Django Flutter Dart Xamarin Cross Software JQuery BootStrap Mantık Doğruluk Tablosu TYT AYT Gmail Hesabı Gmail Hesabı Oluşturma Google App Inventor 2 Kodlama Robotik Kodlama Fatih Eğitim Projesi Oyun Kodlama Camtasia İndir Web Programlama Mobil Programlama Word dersleri Excel dersleri Paket programlar Programlama Temelleri Algoritmalar 

1234