İçinde < trigonometri > bilgisi geçen 3 makale bulundu. Şu anda 1. sayfadaki makaleler görüntüleniyor.
 
Unity Programında Trigonometrik Fonksiyonları Kullanarak Dairesel Animasyonlar Oluşturma
Oyunlar ve animasyonlar için vazgeçilmez olan derslerden biri ve en önemlisi Matematik ve bunun altında yer alan Trigonometrik fonksiyonlardır. Trigonometri açılar yardımıyla oluşturulan Sin, Cos fonksiyonlarıdır. Bu fonksiyonları anlayabilmek için birim çemberde fonksiyonların oluşturulmasını ve değerlerin elde edilmesini bilmemiz gerekir.
Kategorisi: Unity 10 defa okundu
Tarih: 26.04.2024 15:04:34 Etiket: unity trigonometri sin cos dairesel hareket 

Python Programlama Dilinde Gömülü Fonksiyonların ve Modüllerin Kullanımı
Programlama dili ile temel işlemleri yerine getiren birçok fonksiyon hazır ve tanımlanmış olarak gelir. Şu ana kadar kullanılmış olan print, input, type, int, float, str gibi fonksiyonlar programlama dili içinde gömülüdür. Gömülü fonksiyonlar, geliştiricileri tarafından programlama dili içine gömülmüş ve tanımlamaya gerek kalmadan kullanılabilen fonksiyonlardır. Gömülü fonksiyonlarda tek yapılması gereken fonksiyonu çağırmak ve kullanmaktır.
Kategorisi: Python 11 defa okundu
Tarih: 1.03.2024 16:03:21 Etiket: python gömülü fonksiyonlar print pow 

Unity Programında Sin ve Cos Fonksiyonları
Matematikte trigonometrinin belkemiği olan sin, cos işlemleri oyun kodlamada en sık kullanılan fonksiyonlarladır. Analitik geometride sin ve cos grafiğini görmüşsünüzdür. Bu iki derece 0 ile 1 arasında hareket etmektedir. Öncelikler sahnemize Sprites nesnesi ekleyelim. Ben bir adet circle ekledim. Bu nesneye ekleyeceğimiz scripts dosyasını ekleyelim. Aşağıdaki kodları eklediğimiz bu dosyanın içine yazalım.
Kategorisi: Unity 8 defa okundu
Tarih: 8.03.2021 09:03:32 Etiket: unity oyun c# animasyon