İçinde < web api > bilgisi geçen 9 makale bulundu. Şu anda 1. sayfadaki makaleler görüntüleniyor.
12
 
Asp.Net Core Nedir
Microsoft tarafından geliştirilen ve platformdan bağımsız olarak geliştirilip host edilebilen açık kaynak bir geliştirme ortamıdır. Cross platform ortamı sunar. Sadece Windows işletin sistemi altında değil, farklı işletim sistemlerinde de proje geliştirme imkanı sunmaktadır. Core yapısıyla ilgili şunları söyleyebiliriz.
Kategorisi: c# Desktop 0 defa okundu
Tarih: 2.10.2022 16:10:58 Etiket: visual studio core mvc new project web form 

Hazırlanan Web Api Restful uygulamasına Unity Programından ulaşma
Web api uygulamaları tüm platformlardan bu metodlara ulaşılması için kullanılır. Özellikle veri tabanı işlemleri bu yöntemle yapılmaktadır. Böylece sunucu ve veri tabanı sunucusu meşgul edilmemiş olur. Ayrıca güvenlik kuralları tek elden kontrol edilmiş olur.
Kategorisi: Unity 5 defa okundu
Tarih: 20.05.2021 13:05:06 Etiket: unity web api oyun c# animasyon 

Failed to load resource: the server responded with a status of favicon.ico 404 (Not Found) Hatasını Düzeltme
Visual Studio 2019 ile Asp.Net Web Application oluşturalım. Bu projeye bir adet html sayfası ekleyelim. Projeyi çalıştırdığımızda Console ekranında makalenin başlığında yer alan hata ile karşılaşırsınız. Halbuki html sayfanızda favicon.ico dosyası kullanılmamaktadır. Neyse bu hatayı düzeltmenin gayet basit bir yolu vardır. Aşağıdaki satırı head etiketi arasına yerleştirelim.
Kategorisi: Html 4 defa okundu
Tarih: 20.05.2021 10:05:35 Etiket: web web page web api favicon error console 

Yayınlanan CRUD Uygulamasına Web Projesinden Ulaşma
Yayınladığımız web api crud uygulamasına web sayfası üzerinden ulaşmaya çalışalım. Web sayfalarında web api uygulamasına terminal ya da sunucu tabanlı bir web sayfasıyla rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Bunu tercih etmek sizin uygulamanızın amacına göre değişebilir. Şimdi bunları görelim.
Kategorisi: c# Web 5 defa okundu
Tarih: 20.05.2021 11:05:33 Etiket: c# crud rest create update delete get put post sync async iis web api 

Yayınlanan CRUD Uygulamasına Windows Form Projesinden Ulaşma
Hazırlanan CRUD uygulamasına tüm ortamlardan rahatlıkla ulaşıp gerekli işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. Biz burada windows form projesi oluşturup hazırladığımız web api projesine ulaşıp oradan bilgi almaya çalışacağız.
Kategorisi: c# Desktop 0 defa okundu
Tarih: 19.05.2021 13:05:51 Etiket: c# crud rest create update delete get put post sync async iis web api 

Hazırlanan Bir Web Projesini Intranet Olarak Yayınlama
Hazırlanan web projeleri ya localde intranet olarak yayınlanır, ya da genelde internet ortamında yayınlanır. Her iki durumda da web projesinin bir domain ve ip adresi bulunmaktadır. Web projesi internet olarak yayınlanacaksa domain ve ip adresleri size hazır halde gelir. Ancak intranet olarak yayınlacaksanız sunucuyu kurmadan tutun bütün web ayarlamalarını isizn yapmanız gerekir.
Kategorisi: c# Web 4 defa okundu
Tarih: 19.05.2021 12:05:20 Etiket: c# crud rest create update delete get put post sync async iis web api 

CRUD İşlemlerinde Projeyi Local Sunucuda Çalıştırırken Hataları Kontrol Etme
Visual Studio 2019 ile hazırlanan bir CRUD web api projesinin yayınlanmadan önce local sunucuda denenmesi gerekir. Public sunucuya atmadan önce gerekli hataların kontrol edilmesi gerekir. Öncelikle projeyi publish edelim. Publish klasörü içindeki dosyalar bizim işimize yarayacak. Bilgisayarımızda IIS sunucusunu kuralım. Ben Win10 64 Bit bir ortamda iis sunucusunu kurdum. Kurma işleminden sonra inetmgr diyerek sunucuyu açalım.
Kategorisi: c# Web 13 defa okundu
Tarih: 19.05.2021 12:05:01 Etiket: c# crud rest create update delete get put post sync async iis web api 

Restful Http Get, Post, Put ve Delete İşlemlerini Veri Tabanı Üzerinde Gerçekleştirme
Bu uygulamamızda katmanlı yapıyı kullanarak veri tabanı işlemleri için web api metodlarını düzenlemeye çalışacağız. Yeni bir proje oluşturalım. İçeriisnde farklı projeler olacağı için Blank diyerek boş bir proje oluşturuyorum. İsmini UserIslemleri olarak belirleyelim. Şimdi en üst katmanı oluşturalım. İsmi UserFinder.Entities olan bir class projesi oluşturalım. Bu proje ile veri tabanı işlemlerini gerçekleştireceğiz. Class ismini User olarak değiştirelim. Bu dosya ile veri tabanı içindeki alanları kontrol etmiş olacağız.
Kategorisi: c# Web 0 defa okundu
Tarih: 17.05.2021 09:05:01 Etiket: c# restful postman get post put delete migration rest web api User Control startup Manage NuGet Packages 

12