İçinde < username > bilgisi geçen 69 makale bulundu. Şu anda 1. sayfadaki makaleler görüntüleniyor.
123456789
 
Windows 10 ve Windows 11 İşletim Sisteminde Şifre Girmeden Otomatik Oturum Açma
Kullanıcılar oturum açma ekranında beklemeyip, direkt olarak windowsun açılmasını isteyebilirler. Ya da birden fazla kullanıcı tanımlı bir bilgisayarda, belirtilen kullanıcı hesabı ile otomatik olarak windowsun açılmasını isteyebilir. Eğer bilgisayarınızda bir kullanıcı var ve girişte parola tanımlı değilse, işletim sistemi zaten otomatik açılacaktır.
Kategorisi: Windows 10 13 defa okundu
Tarih: 22.06.2024 15:06:13 Etiket: windows 10 windows 11 ntplwiz username password 

Excel Programında Yeni Çalışma Kitabına Ribbon Menü Ekleme
Oifs 2007 ve üzeri versiyonlarda kullanılan ribbon menüler kullanıcılar tarafından çok beğenilmişti. Ancak bu menü yapısıma yeni eklemeler ya da çıkarmalar pek mümkün değildi. Aslında bu menü elemanları xml formatında text metinlerden ibarettir. Bu uygulamada açılan yeni dosyaya menü ekleme ve çıkarma işlemini gerçekleştireceğiz.
Kategorisi: Microsoft Excel 9 defa okundu
Tarih: 2.04.2024 08:04:52 Etiket: excel ribbon menu add delete 

Core Mvc Projesinde ModelMetaDataType Yapısıyla User Model Validation Doğrulamalarını Kontrol Etme
Model validation tanımlamalarını model tarafında oluşturulan class dosyasında attributes özellikleri ekleyerek gerçekleştirebiliyorduk. Ancak hem model dosyasının karmaşık hale gelmesi hem de tanımlamaların birden fazla class dosyasında kullanılması durumunda fazla yer kaplaması nedeniyle model validation tanımlamalarının başka bir dosyada yer alması ihtiyacını doğurmuştur. Bu derste bu işlemlerin nasıl yapıldığını göreceğiz.
Kategorisi: c# Web 5 defa okundu
Tarih: 28.03.2024 11:03:12 Etiket: core mvc model validation metadatatype 

Core Mvc Projesinde User Modeli Üzerinde Kullanıcıdan Gelen Verileri Doğrulama İşlemleri
Kullanıcıdan gelen verilerin işlenmeden sunucu tarafında kullanılması telafisi mümkün olmayan hataları beraberinde getirir. Kullanıcıdan gelen verileri client tabanlı ya da sunucu tabanlı doğrulama işlemine tabi tutabilirsiniz. Her ikisinin avantajlı ve dezavantajlı taraflarını daha önceki derslerde anlatmıştık. Şimdi sunucu tabanlı doğrulama işlemlerini bir uygulamayla gerçekleştirelim.
Kategorisi: c# Web 6 defa okundu
Tarih: 28.03.2024 10:03:43 Etiket: core mvc tag helper validation range required 

Core Mvc Projesinde SqlServer Kullanarak Üye Takibi Yapan Web Projesini Tasarlama7
Bir önceki dersimizde kayıtları listeledikten sonra seçili kaydı ayrıntılı bir şekilde göstermiştik. Bu dersimizde de seçilen kayda ait düzenleme işlemini gerçekleştireceğiz. Controller tarafında 2 tane Duzenle metodu oluşturuyoruz. Birincisiyle düzenlenen kaydı getireceğiz. İkincisiyle değişiklikleri tabloya kaydedeceğiz.
Kategorisi: c# Web 7 defa okundu
Tarih: 22.03.2024 12:03:20 Etiket: core mvc sqlserver update controller 

Core Mvc Projesinde SqlServer Kullanarak Üye Takibi Yapan Web Projesini Tasarlama6
Bir önceki dersimizde tablodaki kayıtları listelemiştik. Her bir kayıt için işlem basamaklarını butonlarla belirlemiştik. Bu dersimizde Detaylar butonuna basıldığında kaydın ayrıntılı bir şekilde gösterilmesini sağlayacağız.
Kategorisi: c# Web 7 defa okundu
Tarih: 22.03.2024 12:03:47 Etiket: core mvc sqlserver select controller 

Core Mvc Projesinde SqlServer Kullanarak Üye Takibi Yapan Web Projesini Tasarlama5
Bir önceki dersimizde veri tabanına kayıt girişi işlemini gerçekleştirmiştik. Ancak bilgiler ekranda listelenmemişti. Bu dersimizde Index dosyası yardımıyla bilgileri listeleyeceğiz. Bu dosyada listeleme işlemini gerçekleştirmek için Index action metodunda tablodaki kayıtların alınması gerekir. Controller dosyasındaki Index metodunu düzenleyelim.
Kategorisi: c# Web 4 defa okundu
Tarih: 22.03.2024 12:03:59 Etiket: core mvc sqlserver select list controller 

Core Mvc Projesinde SqlServer Kullanarak Üye Takibi Yapan Web Projesini Tasarlama4
Bir önceki dersimizde controller dosyasına veri tabanını eklemiştik. Bu dersimizde tabloya kayıt ekleme işlemini gerçekleştireceğiz. Öncelikle controller tarafında Ekle isimli action tanımlamalarını yapalım. Kodu aşağıdaki gibi olacaktır.
Kategorisi: c# Web 5 defa okundu
Tarih: 22.03.2024 12:03:12 Etiket: core mvc sqlserver insert controller 

123456789