İçinde < web tabanlı uygulama geliştirme > bilgisi geçen 200 makale bulundu. Şu anda 1. sayfadaki makaleler görüntüleniyor.
12345678910...
 
Terminal ve Sunucu Tabanlı Web Projeleri Arasındaki Farklar
İnternetin bağlı olduğu cihazlar arttıkça web projelerinin önemi daha da çoğalmaktadır. Neredeyse bir evde internete bağlı cihazlar o evde oturan birey sayısını geçmektedir. Bu kadar fazla cihazın kontrolü ve düzenli bir şekilde çalışması için işletim sistemleri kullanılmaktadır. Ayrıca bir çok uygulama bu işlemler için kullanılmaktadır. Kullanıcıların ihtiyaçlarının karşılanması için web sayfaları kullanılmaktadır. Facebook, İnstagram, Youtube, Twitter bunlardan bazılarıdır.
Kategorisi: Html 0 defa okundu
Tarih: 3.10.2021 11:10:02 Etiket: web programlama client server sunucu terminal istemci javascript jquery c# php cgi 

Input Html Etiketinin Pattern Özelliği
Pattern özelliği kullanıcının değişik kısıtlar altında değer girmesini sağlar. Bir bakıma mask işlemi için kullanılır. Aşağıda bunlarla ilgili örnekler görülmektedir.
Kategorisi: Html 74 defa okundu
Tarih: 16.06.2021 15:06:24 Etiket: c# web programlama kredi kartı sanal pos kredi kartı ile ödeme e-ticaret 

Dış IP Adresini Bulan Vb.Net Uygulaması
Evlerde ve iş yerlerinde bulunan bilgisayarlar, cep telefonları, tabletler, akıllı televizyonlar, akıllı ev sistemleri modemlerde tanımlı external ip adresiyle dış dünyayla ilişki kurarlar. Bu uygulammaızda bir site tardımıyla dış ip adresini bulmaya çalışacağız.
Kategorisi: Vb.NET Desktop 3 defa okundu
Tarih: 12.06.2020 16:06:30 Etiket: sPython Django Flutter Dart Xamarin Cross Software JQuery BootStrap Mantık Doğruluk Tablosu TYT AYT Gmail Hesabı Gmail Hesabı Oluşturma Google App Inventor 2 Kodlama Robotik Kodlama Fatih Eğitim Projesi Oyun Kodlama Camtasia İndir Web Programlama Mobil Programlama Word dersleri Excel dersleri Paket programlar Programlama Temelleri Algoritmalar 

Dart Programlama Dili Hakkında Temel Bilgiler
Dart, ilk kez Google tarafından geliştirilen ve daha sonraları Ecma tarafından standart haline getirilen açık kaynaklı bir programlama dilidir. Google desteklediği Flutter SDK sayesinde Dart dilini kullanarak artık hem iOS hem de Android uygulamalar geliştirebiliyorsunuz. Mobil uygulamaların dışında Dart programlama diliyle birlikte : web, sunucu ve IoT cihazlar için uygulamalar geliştirebilirsiniz.
Kategorisi: Android 4 defa okundu
Tarih: 27.11.2019 12:11:43 Etiket: Flutter Dart Xamarin Cross Software JQuery BootStrap Mantık Doğruluk Tablosu TYT AYT Gmail Hesabı Gmail Hesabı Oluşturma Google App Inventor 2 Kodlama Robotik Kodlama Fatih Eğitim Projesi Oyun Kodlama Camtasia İndir Web Programlama Mobil Programlama Word dersleri Excel dersleri Paket programlar Programlama Temelleri Algoritmalar 

JSON Yapısının Tanımı ve Kullanım Alanları
JavaScript Object Notation kelimelerin baş harflerinden oluşan JSON, bir veri değişim formatıdır. Temel amacı XML yapısına göre daha küçük boyutlarda veri taşımak ve yayınlamak için kullanılır. XML yapısına göre daha hızlı çalışmakta ve yazım şeklindeki farklılıklar nedeniyle daha az yer kaplamaktadır.
Kategorisi: c# Web 0 defa okundu
Tarih: 19.05.2019 10:05:04 Etiket: Yenilikçi Eğitim Eğitim Portalı Web Programlama Veri Tabanı Microsoft Access Sql Server Mobil Programlama Android Camtasia İndir Oyun İndir Kodlama Kodlama Nedir Robotik Kodlama TYT AYT Matematik Soruları TYT Sınav Soruları 

Asp.Net Sayfasında jQuery Kullanarak Buton Click Olaylarını Kontrol Etme
Web sayfaları kullanıcı ile sunucu arasında veri alış verişlerini kontrol etmek için tasarlanmış araçlardır. Sunucu tabanlı web sayfaları geliştirmek için Asp.Net ya da php gibi sunucu script diline ihtiyaç duyarsınız. Bu uygulamada sunucu tabanlı script diline ihtiyaç duymadan jquery ile butonlara ait click olayları terminal ortamında çalıştırılacaktır.
Kategorisi: c# Web 16 defa okundu
Tarih: 30.12.2018 22:12:43 Etiket: Yenilikçi Eğitim Eğitim Portalı Web Programlama Javascript jQuery Oyun İndir Camtasia İndir Mobil Programlama Kodlama Robotik Kodlama 

Python Programlama Dilinde Değişkenler
Girilen bir bilgiyi içerisinde depolayan birime değişken denir. Değişkeni kutuya benzetebilirsiniz. Siz ona bir değer verirsiniz. O da verdiğiniz değeri sizin için saklar. Değişken isimleri sayı ile başlayamaz ve program içinde bulunan herhangi bir komut değişken ismi olarak atanamaz. Türkçe karakterler değişken isminde kullanılamaz.
Kategorisi: Python 0 defa okundu
Tarih: 13.12.2018 10:12:21 Etiket: Yenilikçi Eğitim Eğitim Portalı Python Uzaktan Eğitim Programlama 

Php Script Grafik Boyutunu Ayarlama
Öğrenme faaliyetimiz boyunca hep kendi grafiklerimizi nasıl oluşturabileceğimize, bu grafikler üzerinde nasıl değişiklik yapacağımıza dair bilgiler öğrendik. Şimdi var olan bir grafiğin boyutunu nasıl ayarlayabiliriz onu öğrenelim. Grafik boyutlandırma işlemini gerçekleştirebilmemiz için birkaç komutu bilmemiz gerekiyor. Bu komutların neler olduğunu teker teker inceleyelim.
Kategorisi: Php 2 defa okundu
Tarih: 26.05.2019 16:05:07 Etiket: Gmail Hesabı Gmail Hesabı Oluşturma Google App Inventor 2 Kodlama Robotik Kodlama Fatih Eğitim Projesi Oyun Kodlama Camtasia İndir Web Programlama Mobil Programlama Word dersleri Excel dersleri Paket programlar Programlama Temelleri Algoritmalar 

12345678910...