Sunu hazırlama yazılımımızın dört ana görünümü vardır. Bunlar:
Normal görünüm: Normal görünüm, sununuzu yazdığınız ve tasarladığınız asıl düzenleme görünümüdür. Bu görünümün dört bölüm vardır. Bunlar:
Anahat sekmesi: Bu alan içeriğinizi yazmak, fikirlerinizi toparlamak ve nasıl sunabileceğinizi planlamak, slaytların ve metnin yerlerini değiştirmek için çok kullanışlıdır. Anahat sekmesi slayt metninizi anahat biçimde gösterir.
Slaytlar sekmesi: Bu, düzenleme yaparken sununuzdaki slaytları küçük resim boyutunda görüntülemek için çok iyi bir yerdir. Küçük resimler, sununuzda gezinmenizi ve tasarım değişikliklerinizin etkilerini görebilmenizi kolaylaştırır. Ayrıca slaytları burada yeniden düzenleyebilir, silebilir veya yenilerini ekleyebilirsiniz.
Slayt bölmesi: PowerPoint penceresinin üst sağ bölümünde, Slayt bölmesi geçerli slaytın büyük bir görünümünü görüntüler. Bu görünümde gösterilen geçerli slaytla, metin ekleyebilirsiniz ve resimler, tablolar, SmartArt grafikleri, grafikler, çizim nesneleri, metin kutuları, filmler, sesler, köprüler ve animasyonlar ekleyebilirsiniz.
Notlar bölmesi: Slayt bölmesinin altındaki Notlar bölmesinde, geçerli slayt için notlar yazabilirsiniz. Daha sonra, notlarınızı yazdırabilir ve sununuz sırasında onlara başvurabilirsiniz. Ayrıca, notlarınızı dinleyicilerinize dağıtmak üzere yazdırabilirsiniz veya notları dinleyiciye gönderdiğiniz bir sunuya ekleyebilir ya da bir Web sayfasında yayınlayabilirsiniz.
Slayt sıralayıcısı görünümü: Slayt Sıralayıcısı görünümü, slaytlarınızı küçük resim biçiminde gösteren bir görünümdür.
Not sayfası görünümü: Notlarınızı, Normal görünümde Slayt bölmesinin hemen altında yer alan Notlar bölmesine yazabilirsiniz. Ancak notlarınızı tam sayfa biçiminde görüntülemek ve üzerinde çalışmak isterseniz, Sunu Görünümleri grubundaki Görünüm sekmesinde Asıl Dinleyici Notu veya Asıl Notları tıklayabilirsiniz.
Slayt gösterisi görünümü: Slayt gösterisi görünümü gerçek bir sunu gibi bilgisayar ekranının tamamını kaplar. Bu görünümünde, sununuzu izleyicilerinizin gördüğü gibi görebilirsiniz. Kullandığınız resimlerin, filmlerin, animasyon efektlerinin ve geçiş efektlerinin gerçek sunu sırasında nasıl görüntüleneceğini görebilirsiniz.